Main » 2012 » June » 5 » Ted (2012)
11:29 AM
Ted (2012)
No matter how big a splash you make in this world whether you’re Corey Feldman, Frankie Muniz, Justin Bieber or a talking teddy bear, eventually, nobody gives a shit. / Indiferent cât de celebru ajungi, fie că ești Corey Feldman, Frankie Muniz, Justin Bieber sau un urs de pluș care vorbește, în cele din urmă nimeni nu mai dă doi bani pe tine.

În calitate de fană a animației Family Guy, a fost datoria mea față de Seth MacFarlane și geniul lui comic să merg la cinema să urmăresc debutul lui regizoral: Ted. Iar pentru efortul meu, MacFarlane m-a răsplătit din plin.

Într-o lume în care în mod normal niște stripperi sexy sunt cu mult în preferințele publicului feminin decât un ursuleț de pluș, Ted a reușit să demonstreze contrariul. În SUA filmul a fost lansat deodată cu Magic Mike, pe 29 iunie, și a adunat mult mai mulți spectatori decât dramedia în care Channing Tatum e un dansator exotic meseriaș. La noi Magic Mike se lasă așteptat până în 3 august, dar fiți fără griji, că până atunci Ted promite să aibă grijă de voi.

Dar, revenind la subiect, persoanele doritoare de o pauză după niște zile pline, pot să se bazeze cu încredere pe ursulețul de pluș protagonist din această comedie care aduce hazul intelligent  din Family Guy, sub formă de lungmetraj. Filmul este scris, regizat și produs un cineast care are în spate peste 10 ani de animație, dar niciunul de live-action, iar pentru rezultat, Seth MacFarlane primește o mare bulină roșie.

Ted a luat naștere în urmă cu 27 de ani când singuraticul John Bennett (Mark Wahlberg) și-a dorit ca de Crăciun ursulețul lui de pluș să prindă viață. Alegerea de a urmări perioada din viața ambelor personaje când Ted este frustrat că nimeni nu-l mai consideră cu adevărat celebru, iar John nu pare să se fi maturizat spre dezamăgirea iubitei sale, Lori, a fost cea țintită din start de MacFarlane. Acest geniu al comediei  s-a folosit cât a putut de bine de situația pe care a creat-o: le-a dat protagoniștilor să fumeze marijuana, i-a permis ursulețului să seducă femei,  l-a adus până și pe Flash Gordon în peisaj ( Sam J. Jones – actorul care l-a interpretat pe celebrul erou în filmul din 1980, a acceptat fără rețineri să fie inclus în distribuție) și, pentru ca totul să pară cât mai ancorat în realitate, a plasat acțiunea în Boston.

Imaturitatea personajelor  este un subiect pe care Seth MacFarlane a mizat mereu – și a câștigat. Chiar și în Family Guy observăm că Peter Griffin e un tată de familie extrem de imatur, iar micul Stewie este "creierul”.  În Ted, prezența obraznicului ursuleț de pluș a fost esențială pentru a crea cadrul perfect al unui personaj care nu ia viața în serios, iar acest lucru începe să își pună amprenta în perspectivele de viitor ale lui John Bennet : fie rămâne cu Ted, fie face pasul cel mare și o alege pe iubita lui, Lori, cu care are o relație de 4 ani. Mila Kunis, actrița care o interpretează pe Lori, a fost pusă în dificila situație de a-și alege cum să reacționeze față de situație, fără să pară o tipă înțepată și prea orgolioasă.  La urma urmei s-a îndrăgostit de John pe când venea la pachet cu Ted, iar acest lucru nu se schimbă peste noapte. Strâmbe îi mai bagă și șeful care îi face avansuri și care aduce a o variantă masculină a personajului jucat de Jennifer Aniston din Horrible Bosses.

De la probleme de cuplu, prezența unui personaj neobișnuit acceptat de societate și până la suspansul generat de o răpire, Ted sare de la o extremă la alta și dă o altă definiție lucrurilor cool.  Parcă ursulețul de pluș pe  care l-am părăsit în debara poate migra acum în dormitor, mai ales în caz de furtună.
Category: Work | Views: 516 | Added by: Muşatinu | Tags: Business | Rating: 5.0/1
Total comments: 6
6 Arty  
0
fgfggs

4 Bot  
0
Message4
Answer: Answe 1

5 Muşatinu  
0
Repley 1

3 Muşatinu  
0
Message 3

2 Muşatinu  
0
Message 2

1 Muşatinu  
0
Message 1

[Raporteaza]
Name *
Email (will not be published) (required)
website
Code *: